Country & Linedance - Tim Nash

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Country & Linedance

Formules
Tim groeide sinds zijn 14de op met het dansorkest van zijn vader waarbij diverse genres regelmatig aan bod kwamen.
Een van deze genres was Country muziek. De mooie melodiëen en samenzang hebben hem van dit genre leren houden.
Grote voorbeelden voor Tim hierbij zijn "The Eagles" (met hun betoverende "Hell Freezes Over" DVD uit 1994), "The Doobie Brothers" en "The Mavericks".

Bij de hedendaagse country muziek laat Tim zich vooral beïnvloeden door: "Zac Brown Band" en "Brad Paisley" met elk hun fantastische muzikale uitdagende nummers.
Heel leuk om de gitaar en fiddle solo's na te spelen op keyboard!

Het countryvirus bleef al die jaren kriebelen en in augustus 2011 heeft Tim beslist om ook een stap te zetten in het Country & Line Dance circuit, en dit met succes!
Ondertussen vind je hem dan ook terug op podia van diverse country / line dance avonden.

Tim probeert zich te onderscheiden van de andere zangers door ook in dit genre alle nummers live te spelen en dit -waar het kan- met een leuke verrassende muzikale insteek.
Zo gebeuren er al eens mash-ups; 2 of meerdere nummers die Tim door elkaar speelt en in elkaar laat overvloeien.
Ook eigen arrangementen en bewerkingen op de muziek komen aan bod.

Dankzij de realistische klanken van het vlaggenschip keyboard van Yamaha, de Tyros 5, zult u misschien soms wel gaan twijfelen of hij écht live speelt.
Geloof me, ik doe dat echt (en ben één van de weinigen binnen dit circuit die zichzelf live begeleidt) en wie toch zou twijfelen...
Je mag me (liefst onaangekondigt en onvoorbereid) altijd achter een acoustische piano plaatsen, elk nummer zal ik daarop kunnen spelen en dat zonder partituren!

Omdat ik mezelf live begeleidt heb ik een streepje voor op zangers die afhankelijk zijn van orkestbanden of zogenaamde karaoke tracks:
- Als man zijnde ben je gebonden aan mannennummers, vrouwennummers zijn immers té hoog om na te zingen in die toonaard
- Als vrouw zijnde ben je gebonden aan vrouwennummers, mannennummers zijn immers té laag om na te zingen in die toonaard
- Soms is de toonaard toch haalbaar om dit na te zingen, maar dit ligt dan nooit in jou eigen stembereik waardoor het geheel niet goed tot zijn recht komt
- Zangers moeten soms lang wachten voordat hun nummer wordt aangeboden op de karaoke sites, zo duurt het lang voor ze kunnen ingaan op vragen van clubs om nieuwe bepaalde nummers te zingen

Ik heb bovenstaande problemen gelukkig niet, ik kan een vrouwennummer naspelen in een voor mij geschikte toonaard voor mijn stem.
En ik kan elk nummer direct inoefenen en naspelen en dus ook toevoegen op mijn playlist.
Heb ik dan geen nadelen? Tuurlijk wel, ik moet én de muziek én de zangpartij leren & inoefenen, iemand anders moet enkel de zangpartij instuderen...

Als u mij boekt kan u zelf kiezen uit mijn line dance repertoire (reeds meer dan 350 nummers!) welke liedjes u dan graag wenst te horen.
De organisator beslist:
- En kan mij een vaste setlijst opleggen voor de avond, deze mag hij/zij zelf samenstellen uit mijn repertoire
- Of ik op verzoek mag spelen
- Op welke verzoeken ik wel of niet mag ingaan
- Enkel country muziek die avond? Of ook Catalaans en Non-Country muziek? U belist!

U kan door een mailtje te sturen naar tim-nash@telenet.be heel eenvoudig een recente volledige playlist bekomen van het Country & Linedance repertoire.

Dit wordt minstens 1x in de maand bijgewerkt!
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu